Wij Houden Het Hollands warm bad voor artiesten

PAPENDRECHT- Op 23 juni 2019 was Nederlandstalige zanger Yves Berendse te gast bij RTV Papendrecht. In de uitzending ‘Wij Houden Het Hollands’ van Rob de Leeuw promoot hij zijn nieuwe single ‘Dicht Bij Mij’ en gaat hij dieper in op zijn leven als artiest.

Op een bloedhete zomerse zondagmiddag stond er iets bijzonders te gebeuren in Papendrecht.

Yves Berendse nam deze middag plaats achter de microfoon in de studio van RTV Papendrecht. Wekelijks komen artiesten op bezoek, zo was bijvoorbeeld Peter Beense een week eerder al op visite in de oergezellige studio. Uit reacties van verschillende artiesten blijkt dat ze erg positief over de zender zijn, mede doordat er een warme en gezellige sfeer heerst.

Bij binnenkomst voelt Yves zich al helemaal thuis, zo zegt hij zelf, dit mede door de lekkere cake bij de koffie en de frikandelletjes die gebakken zijn door de vaste fotograaf van de groep. Lachend en wel neemt Yves plaats achter de microfoon tegenover presentator Rob de Leeuw. De sfeer zit er voordat de uitzending begint al lekker in, dat wat het uur dat volgt niet zal veranderen.

Gesprekken over voorgaande singles als ‘Droomvrouw’, ‘Voor Jou’ en zijn grootste hit ‘Zin In Jou’ vliegen voorbij: ‘’ze eindigen allemaal op ‘ou’ joh, die singles’’ lacht Yves. Trots is ‘ie zeker. Waar hij als een grap begon door een liedje te zingen voor familie, groeit Yves al snel uit tot een vaste waarde binnen het Nederlandstalige genre. Na ‘Zin In Jou’ kon niemand meer om Yves Berendse heen, waardoor hij zich met recht ontpopt heeft tot de bekendere artiesten van Nederland.

Na onder andere artiesten als Wolter Kroes, Frans Bauer, Peter Beense, Henk Dissel en Wesly Bronkhorst kan er dus weer een bekende artiest afgestreept worden van het Papendrechtse lijstje. Mooi nieuws is daarbij ook nog eens, aanstaande zondag 30 juni zijn er weer mooie artiesten op bezoek: Jeffrey Kuipers , Marlane en De Wannebiez komen hun nieuwe singles promoten.

Allemaal weer luisteren dus!

Rowan Havelaar redactie WHHH

Volg ons op Sociale media